Pokèmon Go guide

Catchy.no sin Pokémon-jeger er kommet helt til Level 25. Her har du hans beste tips for hvordan du selv raskt kan klatre i levels, og nøyaktig hvor du kan finne Pokémons du selv mangler! 

En Pokémon-treners Guide

Pokémon har kommet som en storm til oss spilleglade nordmenn. Mange får nå gått/syklet flere mil hver dag som elles hadde blitt tilbragt i sofaen med en håndkontroller mellom hendene. Glade Pokémon-jegere møtes nå rundt Pokestops over hele byen og hilser på hverander som om man skulle møtt hverandre på tur i fjellet. Som med alle spill har det også her kommet metoder for å cheate/hacke seg gjennom spillet uten å måtte forlate sofakroken. For min egen del syntes jeg dette ødelegger morroa med selve spillet. Så kom dere opp sofaen og ut i byen på jakt! 

 

Del 1: Hva er viktig å ha med seg på Pokémon jakt? 

La oss starte med klær. I Norge skifter været veldig fort, og det gjerne når man er langt fra tak eller le. Ta med godt fottøy som tåler alt av vær. Jeg anbefaler en ryggsekk for å putte ting i, som jakke og bukse (spesielt hvis du gikk ut i shorts). Vann eller noe å drikke, kanskje en baguett eller noe annet å spise er naturligvis et møst. Paraply føler jeg er en nødvendighet med disse værgudene som aldri klarer og bestemme seg. Battery Pack eller nødlader er en selvfølgelighet i sekken!

Dette er nødvendig utstyr om man skal være ute en stund og catche Pokémons, men alt man må bære på byr også litt problemer. For eksempel bare det å måtte holde i paraplyen gjør det vanskelig å fange Pokémons på mobilen samtidig, med kun èn hånd tilgjengelig og en mobil som ofte glipper ut av hånden. I det siste har jeg derimot funnet en smart og rimelig løsning - Slim Grip. 

Dette er et finger-grep av tynnplast man kan feste bakpå mobiltelefonen som gir et elastisk komfortabelt grep. Med en finger alltid festet i Slim Grip, kan jeg nå hele skjermen med tommelen og fange alle Pokémons uansett vær og vind. Mobilen sitter alltid trygt og godt i den ene hånden, mens den andre hånden er ledig. Slim Grip er en smart og rimelig løsning som kommer i 8 forskjellige farger og passer til enhver mobil-modell. Slim Grip kan du finne her.(åpnes i nytt vindu) Så med utstyret i orden er det bare å dra på jakt!

      

Elastisk grep festet bakpå mobilen gjør at alt nå enkelt kan styres med èn hånd. 

 

Del 2) Strategi for å klatre i levels fort

Jeg er nå på Level 25. Min taktikk for å komme seg opp i level fort har i begynnelsen vært å bare fange alt og alle Pokémon jeg kom over. Etterhvert som de forskjellige Pokémons tikket inn, har jeg endret strategi. Ikke bruk masse tid og baller på å fange de du allerede har fanget eller evolved (oppgradet til en bedre utgave av seg selv).

Denne strategien har derimot noen unntak. Dette gjelder de Pokémons som kan evolve med bare 12 Kandy, som Pidgey, Weedle og Caterpie eller 25 Kandy, som Rattata eller Poliwag, samt Drawsee, Zubat, Spaerow, Psyduck og Tentacool (Disse 5 finnes det en drøss av der ute, se vår liste lenger ned i artikkel hvor du kan forvente å finne de).

Man får 500 i exp for å evolve en Pokèmon, det er det samme som man får for å finne en ny Pokémon. Så for å levle opp fort er det lurt og samkjøre når eggene klekkes, og evolve så mange Pokémon som mulig mens man bruker et Lucky Egg som gir deg dobbel exp i 30 min. Her er det lurt og ha Slim Grip så man ikke glipper mobilen i de viktige minuttene med extra exp.

Mangler du noen Pokémon du rett og slett aldri finner? I del 3 vil jeg gi gode råd på hvor man finner de forskjellige Pokémons I Oslo, og spesielt hvor man finner de som er mest vanskelig å få tak i.

 jepsipepsi

 

Del 3) Vanskelig å finne akkurat den Pokémon DU trenger? Her finner du de i Oslo:

Her er min oversikt over hvor jeg har sett de forskjellige Pokémons rundt om i Oslo. Mangler du noen av de som er nevnt under, så anbefaler jeg deg å ta en tur der de har blitt observert:

 

Frognerparken / Vigelandsparken

 


  

Tøyen, Oslo:

 (oversikten fortsetter under bildet)

  

 

AkerBrygge / Tjuvholmen

 


  

Stensberg Parken

 


 (oversikten fortsetter under bildet)

 

 

Vulkan / Mathallen / Cuba Parken

 


 

 Grønlandspark - Botsparken 

Ønsker du få bli informert om neste gang vår proff-jeger kommer med de nyeste Pokémon tips? Join vår Facebook side og bli informert der (åpnes i nytt vindu): www.facebook.com/catchy.no

 

 

Mvh

Catchy.no

www.catchy.no